A várandósság alatti táplálkozás nem csupán a kismama egészsége, hanem a magzat optimális fejlődése szempontjából is kulcsfontosságú. De vajon mit jelent a gyakorlatban az „egészséges kismama étrend”? Tényleg nem kell „kettő helyett enni”? Mekkora energiatöbbletre van valóban szükség, és melyek azok a tápanyagok, amelyekre ilyenkor különösen érdemes figyelni?
Ezekre a kérdésekre Schmidt Judit dietetikus, a Youteefool márka alapítója ad választ, aki több mint tíz éve segíti a tudatos táplálkozás iránt érdeklődőket. Munkájában a tudományos alaposságot ötvözi a mindennapokban is megvalósítható megoldásokkal, kiemelt területe a női egészség, a várandósság és a szoptatás alatti étrend támogatása.
Előadásában ezúttal is közéthetően mesél arról, hogyan érdemes összeállítani a kiegyensúlyozott, tápanyagdús étrendet a várandósság idején. Szó lesz arról is, miket érdemes kerülni, hogyan enyhíthetők a terhességi hányinger tünetei, és mire kell figyelni, ha valakinél terhességi diabéteszt diagnosztizálnak.