2022. 03. 02

Kapszulakollekció stílusos kismamáknak

Ahogy közeleg a jó idő, örömmel felejtjük el téli ruhatárunk vastag, nehéz darabjait és cseréljük őket könnyű, vidám és új ruhákra. Ha éppen babát vársz, új kihívásokkal fogsz találkozni öltözködés közben, így jó, ha tudatosan készülsz kismama ruháid kiválasztására. Mivel a megszokott és szeretett ruháid nem tudják követni pocakod rohamos növekedését, előbb vagy utóbb mindenképpen be kell ruháznod kifejezetten kismamáknak készített darabokba. Blogposztunkban a b.boom kismama divat szakértőinek közreműködésével segítünk, hogy milyen szempontok szerint válogass, mire figyelj, ha elsőre szeretnéd megtalálni a legjobb megoldást.

Kismamaként ideális választás lehet egy jól összeválogatott kapszulakollekció, ami változatos, megfizethető és fenntartható ruhatárat biztosít. Akkor lesz az igazi a ruhatárad, ha megóv a reggeli kétségbeejtő dilemmáktól, hogy vajon mit is kéne felvenni. Egyre többet hallhatod a kapszulagardrób kifejezést, ami egy kevés darabból álló ruhatárat jelent, melynek elemei egymással jól variálhatók, így kevés ruhadarabból sokféle szettet lehet összeállítani. A kapszulagardrób lényege, hogy nem a mennyiségen, hanem a minőségen, valamint a ruhadarabok sokszínűségén és azok kombinálhatóságán van a hangsúly. Egyszerűnek hangzik, de vannak alapszabályok, amelyeket érdemes betartani.

Fotó: b.boom kismama divat

Lépj gyorsan és okosan!

Abban a pillanatban, amikor érzed, hogy már nem jó a kedvenc nadrágot, lépni kell. Ne halogasd a kismama ruhák beszerzését, hiszen minél hamarabb megveszed, annál jobban ki tudod őket használni! Kapszulagardróbod alapjait egy vásárlás alkalmával válogasd össze, hogy a helyszínen, még a próbafülkében egymáshoz tudd őket próbálni! Ne feledd, kevés, ám jól kombinálható darabokra vadászol!

Fotó: b.boom kismama divat

Az ideális arányok

Az alsók és felsők aránya legyen 1:2 körül, vagyis 4 nadrághoz/szoknyához kb. 8 felsőd legyen. Gondolkozz változatosságban: keress pólót, topot, blúzt, blézert, pulcsit, mellényt, kardigánt is! A fehérnemű és harisnya nem a kapszulagardróbod része. Azok olyan alapvető szükségletek, melyekre bármilyen ruhatár mellett szükséged van, ezért ne akard bepasszírozni a mini-kollekciódba! Szintén külön tételként kezeld a cipőket és kiegészítőket (táskák, sálak, kalapok stb.)! Viszont duplázz bátran! Ha valamelyik ruhadarab nagyon tetszik és jól működik, nyugodtan válassz belőle egy másik színt is! Ez segít abban, hogy szetted variálható legyen.

Színek és paletták

Válassz alapszíneket, de ügyelj arra, hogy hozzád illő, szeretett tónusok kerüljenek a válogatásba! Általában a fekete, fehér, bézs, natúr, barna, valamint a föld színek adják meg a stabil alapot, de például a sötétkék és a púder árnyalatok is közkedveltek. A harsány és rikító színeket, illetve a karakteres és nagy mintákat hagyd meg a kiegészítőknek! A diszkrét minták, csíkok, pöttyök bár nem kerülendők, de színben tökéletesen kell illeszkedniük a többi ruhához, ezért ezekkel óvatosan bánj!

Fotó: b.boom kismama divat

Habár sokan tartanak a feketétől, a tiszta fekete összeállítás mindig elegáns. Könnyedén megtörheted pár színes kiegészítővel - ha éppen úgy érzed, nincs kedved stylistkodni, ez mindig működik. Munkahelyi környezetben a fekete-fehér vagy sötétkék-fehér örök klasszikus. Letisztult, elegáns és örök, nem hibázhatsz vele.

Fotó: b.boom kismama divat

Fókuszban a harmónia, hordhatóság és a kényelem

A színeken és mintákon túl a fazonokra is figyelj! Ha alulra szűket veszel, felsőnek jól illik a laza, bővebb fazon és fordítva. Tervezz időtálló, stílusos fazonokkal és színnekkel. Érdemes kerülni a szuper trendi ruhákat, azok gyorsan parkolópályára kerülnek. Ha mégis szívesen mozognál együtt a trendekkel, akkor tárazz be 1-2 szuper ruhadarabot, amelyeket nem az időtállóságuk, hanem egyediségük miatt szeretsz majd felkapni.


Legyél bátor és merész: válogass trükkös és karakteres kiegészítőket ruháidhoz! Legyen 1-2 álgallérod, színes öved, kendőd és sálad, amiket bátran viselsz! Otthon is legyél kényelmes és szerethető ruhákban! Kismamaként sokat leszel otthon, és nem mindegy, hogy miben töltöd ezt az időt.

Tervezz előre!

Vedd figyelembe az évszakokat – Magyarországon téli és nyári szettekben érdemes gondolkodni. Legyenek négyévszakos ruhadarabjaid, amik állandó alapot adnak, de az előtted álló évszaknak megfelelően hangold a színvilágot és a ruhák vastagságát, jellegét!

Gondold át, hogy milyen élethelyzetekre számíthatsz várandósan. Ha például ünnepi események is szerepelnek a naptáradban, akkor legyen alkalmi összeállításod is. Ez esetben érdemes olyan ruhákban gondolkodni, melyek nem kizárólag alkalmi kontextusban tudnak érvényesülni.

Az alap lista

Ezek a ruhadarabok feltétlenül kerüljenek bele a kismama kapszulakollekciódba:

A b.boom kismama divat oldalán találsz egy nagy válogatást, mely segíthet összeállítani a saját kismama kapszulakollekciódat. Itt böngészve könnyedén kiválaszthatod az alap darabokat. További inspirációra vágysz? Gyere el 2022. április 29. és május 1. között a BabaMama Expóra, ahol tengernyi termék és újdonság vár!

VISSZA

KÖVESS MINKET

Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!
Sikeresen feliratkozott!
Hiba történt (0)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!