2018. 11. 04

Kismama divat – 5 tipp a tökéletes téli ruhatár összeállításához

Ha öltözködésről van szó, a hidegebb évszakokban nehezebb dolguk van a kismamáknak. Nem elég felkapni egy lenge kis tunikát egy papuccsal, rétegesen, jóval több ruhadarabból kell kombinálni a szettet. Az őszi, téli időszakban ráadásul sokkal több az ünnepi alkalom is, ami gömbölyödő pocakkal újabb kihívást jelent. Következzenek Matheidesz Dóra szakértő tippjei.

A kismama hőérzete megváltozik korábbi önmagához képest, kevésbé lesz fázós, mivel sokkal több vért keringet a testében. Természetesen szükség van meleg holmikra, de érdemes inkább réteges öltözködésben gondolkodni, mert a hideg utca és a fűtött belső terek között nagy a hőmérséklet-különbség.

 

  1. A terhesség nem jelenti azt, hogy a komplett ruhatárat le kell cserélni. Mindenki meg fogja találni a saját gardróbjában azokat a darabokat, amikben jól mutat majd a növekvő pocakja is. Ennek ellenére vannak nélkülözhetetlen darabok, amik híján szinte lehetetlen végigcsinálni egy téli terhességet: ilyen egy farmer, szövet vagy pamut nadrág, egy harisnya, egy leggings, egy kellően hosszú trikó, tunika és végül a télikabát.

  1. A kényelmes nadrág biztosan megúszhatatlan tétel a várandósság alatt, jó hír viszont, hogy az igazán jó kismamanadrágokat ma már olyan ügyes, praktikus és furfangos megoldásokkal látják el, hogy egy kívülálló észre sem veszi a pocaknak kialakított helyet. Sok kismama vizesedik a terhesség előre haladtával, ami akár egy fél ruhaméretet is jelenthet, ezért érdemes olyan elasztikus anyagú nadrágot választani, ami képes követni a test változásait. Attól függően, hogy ki milyen hétköznapokat él, választhat elegánsabb vagy lezserebb nadrágok közül. Egy puha leggings pedig otthonra, sportra vagy egy tunikákhoz is jó választás lehet.

  1. Kár az utolsó pillanatig halogatni a ruhatár beszerzését, minél előbb megvesszük ugyanis a kismamaruhákat, annál tovább és jobban ki tudjuk őket használni. Az, aki befőttes gumi segítségével próbálja összetartani magán a nadrágot, hogy ezzel kitolja a kismamanadrág vásárlást, a saját dolgát nehezíti meg. Viszont, ha akkor szerzi be a nadrágot, amikor már kényelmetlen a korábbi darab, akkor jó eséllyel a terhessége végéig lesz kényelmes és divatos kismamanadrágja.

  1. Miután télen hideg van, egy kismamakabát szintén nélkülözhetetlen darab, ám szerencsére a tervezők egyre inkább törekszenek a variálhatóságra és a praktikumra. Elérhetőek ma már olyan frappáns, többfunkciós kabátok, amelyek nem csak a terhesség idejére szólnak, cipzározható betétjüknek köszönhetően nagy pocakkal és anélkül is jól használhatóak. A legjobb ezek közül az a verzió, amely hordozásra is alkalmas kiegészítővel rendelkezik, így a baba születését követően is teljesértékű kabátunk lehet. Nem kell tehát sok ruhát vásárolni, csak ügyesen kell választani – javasolja Matheidesz Dóra, b.boom kismamadivat tulajdonosa.

 

VISSZA

KÖVESS MINKET

Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!
Sikeresen feliratkozott!
Hiba történt (0)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!