2023. 10. 13

Fenntartható cumival a babák és a Föld jövőjéért

A klímasemleges termékek egyre népszerűbbek a tudatos szülők körében, akik szeretnének minden tőlük telhetőt megtenni azért, hogy gyermekeik egy tisztább bolygón, egészségesen nőhessenek fel. A növekvő kereslet ösztönzi a gyártókat, hogy fejlesztéseket hajtsanak végre az ökológiai lábnyom minimalizálása érdekében, ezáltal hozzájárulhatnak a klímaváltozást mérséklő jövő megteremtéséhez. Az ilyen babatermékek manapság pedig nemcsak környezetbarátok, hanem biztonságosak és kényelmesek is.

Fenntartható innováció az egészségért

Visszatérő partnerünk, a MAM életében 1976-os alapítása óta központi szerepet játszik a fenntarthatóság és a felelősségvállalás. Családi vállalkozásként szenvedélyesen dolgoznak azon, hogy olyan termékeket fejlesszenek ki, amelyek támogatják a csecsemők egészségét és minimalizálják a környezeti hatásokat. Az első klímasemleges MAM Original Pure cumi egy újabb mérföldkő a márka hosszú távú fenntarthatósági törekvéseiben.

A MAM Original Pure nem csupán biológiailag megújuló nyersanyagokból készül, de kialakítása az egészséges fog- és állkapocs fejlődését is támogatja. Lapos, szimmetrikus szívóka formájának köszönhetően illeszkedik az állkapocshoz, ezáltal tökéletesen helyezkedik el a baba szájában. A nagy méretű levegőnyílásoknak és belső mélyedéseknek köszönhetően ráadásul kíméli az érzékeny bababőrt is.

Na de mitől lett klímasemleges a cumi?

Attól, hogy alapos felmérés után lecsökkentették a termék CO2-kibocsátását, a fennmaradó, elkerülhetetlen CO2-kibocsátást pedig klímavédelmi projektek támogatásával ellensúlyozzák. Emellett a cumipajzs és -gomb, valamint a praktikus sterilizáló doboz biológiailag megújuló anyagból készül. A biológiailag megújuló anyag olyan műanyagot (polipropilént) jelöl, amely az ISCC PLUS tanúsított tömegmérleg-eljárás révén 100%-ban megújuló nyersanyagokra – a növényi olajgyártásból származó maradékanyagokra, valamint már felhasznált növényi olajokra – vezethető vissza. A bio körforgásos polipropilén pontosan azokkal a pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, mint a fosszilis alapú polipropilén, tehát biztonságos, tartós, hőálló és nagy szakítószilárdságú.

Emellett a csomagolóanyagaik is nagyrészt újrahasznosíthatók, a karton és a papír FSC tanúsítvánnyal rendelkezik. Az FSC (Forest Stewardship Council) logó biztosítja, hogy az anyagok környezetbarát, társadalmilag előnyös és gazdaságilag életképes módon kezelt felelős erdőgazdálkodásokból származnak.

Találd meg a tökéletes megoldást!

Azon szülők számára, akik szeretnék beszerezni a klímasemleges cumikat, fontos, hogy alaposan tájékozódjanak és kutassanak. A kiemelt szempontok közé tartozik az anyagok eredete, a gyártó vállalati politikája és az ökológiai tanúsítványok rendelkezésre állása. Továbbá az is, hogy ne habozzanak konzultálni egy szakértővel vagy szülői közösséggel, hogy megtalálják a legmegfelelőbb termékeket a gyermekük számára. Ha te is közéjük tartozol, mindenképpen látogass el a BabaMama Expóra november 24-26. között a Budapest Arénába, ahol a MAM szakértői minden kérdésedet megválaszolják! Az esemény három napján ingyenes színpadi programokkal és tanácsadásokkal várunk, hogy igazán felkészülten távozhassatok az év legnagyobb baba-mama eseményéről!

VISSZA

KÖVESS MINKET

Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!
Sikeresen feliratkozott!
Hiba történt (0)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!