2022. 04. 01

Csak természetesen! - Panarom aromaterápia

A természetben számos olyan aromás növény létezik, amely ajándékként nyújtja a belőle kinyerhető illóolajat. Ezt az ajándékot hozza el a mindennapjaidba, kis üvegcsékbe zárva partnerünk, a több, mint 20 éve aromaterápiával foglalkozó magyar márka, a Panarom. Termékeik a természet által nyújtott legtisztább illóolajok, esszenciák, növényi olajok, kivonatok és aromavizek felhasználásával készülnek, az aromaterápiában szerzett sokéves tapasztalatuknak köszönhetően pedig egy olyan széles palettát találsz náluk, amiben az általános felhasználási célokon - mint például a testápolás, stresszoldás vagy éppen fájdalomcsillapítás - túl kifejezetten babáknak és mamáknak fejlesztett, a várandósságtól egészen a gyermekápolásig elkísérő, jótékony hatású olajok és balzsamok is helyet kapnak. Hogy pontosan milyen szerepe lehet az aromaterápiának ezekben az időszakokban, cikkünkből megtudhatod!

Mire jó az aromaterápia?

Az aromaterápia az aromatikus hatóanyagokat tartalmazó gyógynövények és az ezekből készült illóolajok külső és belső alkalmazása az egészség megőrzése és a betegségek gyógyítása érdekében. Az immunrendszert erősítő hatása miatt hasznos egészségmegőrző terápia lehet, de konkrét emésztési, idegrendszeri, keringési panaszok esetén is hozhat enyhülés. Alapvetően kétféle irányzatot különböztetünk meg az aromaterápiában: az angol iskolára inkább a wellness irányzat a jellemző, míg a francia irányzat különös hangsúlyt fektet az illóolajok minőségére, ezen belül is egyes illóolajok kémiai meghatározására. Ennek nyomán az angol vonal inkább a megelőzésre és a lélek harmonizálására fókuszál, a francia vonal a már kialakult vagy éppen kialakulófélben lévő betegségek kezelésére összpontosít.

Az illóolaj a növény lényege

Az illóolaj magában hordozza a növény zsíroldékony hatóanyagait, mely számtalan biokémiai molekulából áll. Ezek az értékes anyagok sokféle hatással bírnak, például majd mindegyik illóolaj kiváló fertőtlenítő, de sokuk gombaölő hatással is rendelkezik. Ezeket a növényekben megtalálható illékony illóolajat általában lepárlás vagy (például citrusféléknél) préselés útján nyerik ki, az érzékeny növények esetében pedig enfleurage módszerrel vonják ki az értékes olajokat. Terápiás célra csak kiváló minőségű illóolaj alkalmas. Ahhoz, hogy egy illóolaj prémium minőségű legyen, különösen oda kell figyelni a termesztésre, a növény begyűjtésére (egyes növényeknél csak pár óra áll a rendelkezésre a begyűjtésre, mivel a növény az illóolaját átadja a déli napnak), a desztillációra (minden növénynél más idő intervallumra van szükség a desztilláció során), majd az illóolaj tárolásra. A jó minőségű illóolajnak ára van, de a jó minőségű illóolajnak minden cseppje kincs.

Az ilyen kiváló minőségű olajokat tartalmazó készítményeket használhatjuk masszázsra, inhalálásra, borogatásra, csepegtethetünk belőlük a párologtatóba vagy fürdővízbe (utóbbi esetben azonban mindenképpen szükséges valamilyen emulgáló szert - mint a méz, só vagy a tejszín - is alkalmazni, hiszen a víz nem oldja az illóolajat). Egyes készítmények pedig olyan hatóanyagokat tartalmaznak, melyek célzottan segítenek a várandósság, a szülés, a gyermekágyi regeneráció és a babaápolás során felmerülő leggyakoribb panaszok kezelésében.

Várandósság alatt

Valószínűleg minden kismamát megtalálnak előbb-utóbb “tigriscsíkok”, hiszen elképesztő igénybevételnek teszi ki a bőrüket a bennük cseperedő élet. Striák kialakulhatnak gyors növekedés, testsúlyvesztés, illetve a várandósság alatt egyaránt. A Panarom Stria krém növényi összetevőinek köszönhetően puhítóan, rugalmasítóan és regenerálóan hat a bőrre, kedvezően befolyásolja annak normális működését, így mérsékli a striák kialakulását.

Azonban a striákon túl érdemes gondolnod a speciálisabb területekre is. Az orbáncfű, makadámdió- és sárgabarackmagolaj, rózsafa- és orvosi levendula illóolaj tartalmú Hold gát-masszázsolaj használatával például rugalmassá válik a gáti szakasz, optimális esélyt adva a szülés közbeni gátvédelemnek, továbbá segít visszaállítani és megőrizni a gát állapotát a regenerálódás időszakában. A Ringató, méhlazító olajkeverék pedig a várandósság alatti esetleges feszültségből adódó méhösszehúzódások enyhítésére és megszüntetésére ajánlott készítmény.

Boldog szülés és harmonikus gyermekágy

A szülés egy csodálatos dolog, de elkél benne minden segítség! A Világrahozó masszázsolaj növényi összetevői - sárgabarackmagolaj, geránium, damaszkuszi rózsa és szantál illóolaj - a szülés körüli nyugtató, lazító masszázshoz ajánlottak. A Parázsolaj ezzel szemben a szülés körüli stimuláló masszázshoz kiváló választás szezámolaj, szegfűszeg- és gyömbér illóolaj, valamint az édesnarancs esszencia tartalmának köszönhetően.

A szülés utáni lábadozás és a szoptatás során számtalan területet kell odafigyelésssel ápolnunk, hogy testi-lelki egyensúlyunkat visszanyerjük vagy megőrizzük. Az Ezerjó gátolaj a gátseb mikrokörnyezetét ápolva gyorsabb gyógyulásban segít, és csökkenti a fájdalomérzetet is. Különleges összetevőinek köszönhetően mérsékli a gyulladást, elősegíti a sebgyógyulást és enyhíti a fájdalmat a szülés utáni érzékeny gáti szakaszon. A Méhecske bőrfeszesítő masszázsolaj növényi összetevőinek köszönhetően a szülés után intenzíven, mélyen regenerálja és feszesíti a has bőrét, a Mama masszázsolaj pedig a mell bőrének ápolásában hatékony szoptatás alatt.

Baba és gyermekápolás

A babák puha, érzékeny bőre még nem képes ellenállni a környezeti viszontagságoknak, és normál igénybevétel mellett is bizony piros lesz a bőrük. Szerencsére mindenféle kipirosodásra megoldást nyújt a Napsugár kenőcs: megakadályozható vele a baba popsijának kipirosodása, regenerálja a hideg levegőtől vagy széltől megbántódott kézfejeket, kicserepesedett szájat és a náthától, orrfújástól igénybe vett orr körüli bőrt is. Sőt, az anyuka esetleg berepedt mellbimbójának is enyhülést hoz! Sebgyógyításban és gyulladáscsökkentésben számíthatsz továbbá a Florelle Levendula permetre is, ha viszont nyugtató hatást keresel, a Citromfű permet lesz az igazi, ami fürdővízbe téve ellazítja a testet és a fáradt izmokat.

A kisfiús családoknak pedig érdemes beszerezni a 3 hónapos kortól alkalmazható Kis Herceg olajat, ami támogató segítség a fitymabőr hátrahúzásának folyamatában. Az orvosi levendula-, teafa-, rózsafa- és kamilla illóolajok lazító, fájdalomcsillapító, rugalmasító és fertőtlenítő hatásúak, míg a tömjén illóolaj a mikrokörnyezet ápolásával elősegíti a fityma és a pénisz makkjának hámfosztott, „új” bőrfelületének regenerálódását, gyógyítását.

Fedezd fel a Panarom természetes világát a BabaMama Expón, ahol szakértő tanácsokkal, jótékony termékekkel, mesés újdonságokkal és értékes nyereményekkel várunk! Addig is tarts velünk Facebookon és Instagramon!

VISSZA

KÖVESS MINKET

Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!
Sikeresen feliratkozott!
Hiba történt (0)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!