2022. 03. 31

Táplálás tudatosan – figyelj, miből készült a cumisüveg!

Mellszívó, cumisüveg, poharak, evőeszközök, fogápolás – ahogy kisbabád egyre növekszik, úgy bővül azon termékek száma is, amire szükségetek lehet. Természetesen fontos, hogy mindig megbízható, magas minőségű kellékeket válasszatok. Ebben különböző védjegyek is segítségetekre lehetnek, amiket a termékek címkéin találhattok meg, de bizonyos esetekben érdemes kicsit alaposabban tájékozódni. Nem mindegy például, hogy milyen anyagból készül a kisbabád mindennapos tápláláshoz használt eszköz.

A cumisüveg és a nyugtató cumi szinte alapvető kellékek, ha valaki elképzel maga előtt egy kisbabát. Ez természetesen egy mítosz, boldogan lehet ezek nélkül élni, nem kell előre felvásárolnod egyikből sem egy fél polcnyit, de azért 1-2 darabba nem árt beruházni, hogy legyen mihez nyúlni szükség esetén! Ugyanakkor, ha 100 százalékban anyatejes a kisbabád és sosem kell cumisüveghez nyúlnod, akkor is eljön a nap, amikor azon veszed észre magad, hogy különböző műanyag tárgyak között válogatsz a bababoltban vagy drogériában: kiskanál, fogkefe, tanulópohár, kulacs és még sorolhatnánk – számos használati cikk készül ebből az anyagból, ám nem mindegy, hogy annak melyik fajtájából!

Ma már mindenki tudja, hogy bizonyos műanyagok nem csak a környezetet károsítják, de az emberi testet is. Ilyen a PVC, a polisztirol és a polikarbonát – ha ezt látod egy terméken, különösen, ha az babáknak készült, gyorsan tedd vissza a polcra, és keresgélj tovább! De nyugi, nem kell az összes műanyagtípus nevét megtanulnod! Elég, ha ezt a 3 számot megjegyzed: a 2-es, 4-es és 5-ös számmal jelölt csomagolások, azaz a polietilén és polipropilén alapanyagokról a kutatások döntő többsége azt mutatta ki, hogy ezeket használva nem jutnak rákkeltő és a hormonháztartást károsan befolyásoló anyagok az élelmiszerekbe.

Amikor kisbaba érkezik a családba, idővel észre fogjátok venni, hogy vannak olyan elkerülhetetlen márkák, amik szinte minden területen megbízható, magas minőségű társaitok lesznek a mindennapokban. Az egyik ilyen a MAM Baby, akik alighanem a legismertebb brand, amely nyugtató cumik, cumisüvegek, ivópoharak, szoptatási termékek, szájápolás és evőeszközök széles kínálatának forgalmazásával foglalkozik.

A MAM nagy hangsúlyt fordít a gyártás során a környezetbarát megoldásokra, a hulladék minimalizálására. Az általuk gyártott termékek készítéséhez 98 százalékban kétféle műanyagot, polipropilént és a szilikont használnak. Ezek tökéletesen biztonságosak gyermeked számára, legyen szó cumsüvegről, fogkeféről vagy kiskanálról. a MAM az egyes termékeket formatervezők, orvosszakértők, tudósok, műszaki szakemberek és szülők nemzetközi, tudományágakat átfogó együttműködésével fejleszti, hogy minden termék egyesítse magában a funkcionalitást, a dizájnt és a magas szintű termékbiztonságot. A MAM cumikat például 40 különböző tesztelési módszernek vetik alá, mielőtt értékesítésre kerülnek, és a cumisüvegeknek is meg kell felelniük 28 különböző vizsgálaton. A márka 2019-ben elnyerte az Európai Unió termékbiztonsági díját is.

A MAM Baby szakembereivel és termékeivel idén is találkozhatsz a BabaMama Expón 2022. április 29. és május 1. között a Budapest Arénában. Várunk szeretettel az ország legnagyobb baba-mama rendezvényén, addig is kövess minket Facebookon és Instagramon, ahol hasznos tippekkel, kiállítói újdonságokkal és értékes nyereményekkel várunk!

VISSZA

KÖVESS MINKET

Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!
Sikeresen feliratkozott!
Hiba történt (0)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!